„MIR SAMO POD OVIM USLOVOM“ Oglasio se Putin posle tvrdnji Rojtersa da će „zamrznuti sukob“ s Ukrajinom: Evo šta je rekao o prekidu rata

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da pregovori o miru u Ukrajini moraju biti obnovljeni, ali da će Moskva sarađivati isključivo sa legitimnim liderima u Kijevu.

Vladimir Putin je na konferenciji za novinare u Minsku istakao da pregovori moraju da odražavaju realnost na terenu, prenosi Rojters.

Rusija dovodi u pitanje legitimnost vlade u Kijevu i predsedničku poziciju Vladimira Zelenskog, nakon što jeUkrajina saopštila da neće održati izbore ove godinezbog rata sa Rusijom.

Dogovorni prekid vatre

Zelenski je osvojio predsednički mandat 2019. godine, kada je pobedio bivšeg predsednika Petra Porošenka, a novi izbori su trebali da budu održani u martu ili aprilu.

Da podsetimo četiri ruska izvora za agenciju Rojters izjavila su da je ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da zaustavi rat u Ukrajini dogovorenim prekidom vatre uz priznanje trenutnih borbenih linija na frontu i da je ruski lider spreman da nastavi borbu ako Kijev i Zapad ne odgovore pozitivno na to.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare