„Rat“ u Denveru: Isplivali detalji o tome šta je sabotiralo Jokića i Nagetse u odbrani titule

Košarkaši Denver Nagetsa neće odbraniti titulu NBA šampiona, pošto su u sedmom meču polufinalne serije Zapada poraženi od Minesota Timbervulvsa, rezultatom 98:90. Ipak, kako su preneli novinari koji prate ovaj klub u jednom podkastu su istakli, najviše krivice za to snose trener Meloun i direktor tima But, koji su na „ratnoj nozi“.

Prema njihovim rečima trener Meloun je tražio pojačanja, nakon osvajanja prošle godine titule, dok je But hteo da razvija mlade igrače.

Mislim da tu postoji konstantna bitka koji su finansijski i kompetitivni limiti Denvera. Već imaju problem sa platama, tu je bitka između Buta i njegove odluke u predsezoni i Melouna koji želi da iskoristi trenutak i odmah pobeđuje. Odmah hoće titule, gleda kratkoročnije od generalnog menadžera. Istakao je novinar Rajan Blekburn.

Ipak, kako su naveli, ovaj problem nije nerešiv.

Pitanje je i koliko imate vremena da iskoristite najboljeg igrača sveta Nikolu Jokića, a pitanje je da li će biti najbolji igrač na svetu kada se završi njegov ugovor. Tu su još Edvards, Dončić, Vembanjama… U ovom trenutku se ne slažem da Majkl Meloun i Kalvin But imaju velike nesuglasice, obojica imaju različite ciljeve, ali opet žele da osvoje šampionsku titulu. But je dodao nekoliko mladih igrača u nadi da će se razviti sledećih godina i to možda maksimalizuje taj period od četiri godine. To neće uspeti ove godine, ali ima još prilika. Nekada se stvari jednostavno ne poklope. Marej se povredio, Porter igrao loše, pa je nekada bolje biti lovac nego lovina.

Finansijska kriza u klubu se oseti, ali stvari moraju da se reše unutar, ako žele sledeće godine da se napravi još jedan izvanredan rezultat, a to je osvajanje šampionskog prstena. 

Podsetimo, Denver je izgubio prva dva meča na svom terenu, zatim su napravili senzacionalan preokret i stigli na korak do finala Zapada, ali su izgubili još jednom sedmu utakmicu kod kuće, kao 2019. protiv Portlanda, pa će Vulvsi igrati protiv Dalasa za mesto u finalu NBA lige.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare