Lošije vesti nisu mogle: Partizan i Zvezda će morati da plate ako žele da igraju Evroligu!

Ako Crvena zvezda i Partizan žele da igraju elitno takmičenje naredne sezone, moraće da dobiju specijalne pozivnice od Evrolige, ali to će mnogo da ih košta..

Do sada je učešće u najelitnijem evropskom takmičenju koštalo pola miliona evra, a to su već morali večiti da plate, crno-beli prošle pre dve godine, a crveno-beli prošle sezone. Sada je ta cifra povećana za 250.000 evra prenosi Mozzart sport.

Direktor Evrolige Paulius Motiejunas govorio je o narednoj sezoni Evrolige i na opšte iznenađenje, izneo je poruku da Crvena zvezda nema sigurno mesto u Evroligi, iako je osvojila ABA ligu.

Nema više šampiona. Nije da pobediš i uđeš. To nije situacija. Mesto (u domaćim ligama) više nije važno. Svako ima šansu, a razgovaramo sa svakim. Klubovi će odlučiti. Moj zadatak je da predstavim kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to mogli videti i razumeti.

Paulius Motiejunas za „Basketnews“.

Pored Partizana i Crvene zvezde u konkurenciji za specijalne pozivnice su još Virtus Bolonja, Alba iz Berlina i španska Valensija. Očekuje se da jedan od ovih timova naredne sezone neće biti deo Evrolige, pošto će učešće gotovo sigurno uzeti aktuelni osvajač Evrokupa Pariz.

Zanimljivo da u čitavoj ovoj priči nema Dubaija. Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je hteo da bude deo Evrolige, potom je bilo priče da će početi prvo iz Evrokupa, ali kako sada stvari stoje ta priča je u potpunosti utihnula i ne bi bilo iznenađenje da Dubaji vidimo samo u ABA ligi naredne sezone – preneo je Mozzart sport.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare