„BAJDEN SPREMAN DA ME SMAKNE, DAO OVLAŠĆENJE FBI“: Agenti tvrde da su u vili bivšeg predsednika SAD delovali po proceduri

Američki Federalni istražni biro (FBI) reagovao je saopštenjem nakon što su bivši predsednik Donald Tramp i nekoliko republikanskih zvaničnika optužili aktuelnog predsednika Džoa Bajdena da je dao dozvolu za ubistvo nekadašnjeg šefa Bele kuće.

ABC njuz navodi da se to odnosi na pretres Trampove vile Mar-a-Lago na Floridi koja se desila 2022.

Navodi se da je bivši predsednik SAD reagovao na izveštaje desno orijentisanih medija u vezi sa dokumentima iz procesa Trampu, osumnjičenom da je u vili sakrio državne tajne odnete iz Bele kuće.

Sa tih sudskih dokumenata je nedavno skinuta oznaka tajnosti, a Tramp je u mejlu koji je poslao pristalicama, sa ciljem traženja donacija za predizbornu kampanju, napisao da je Bajden „spreman kao zapeta puška da me smakne“.

Tramp se tim povodom oglasio i na svojoj društvenoj mreži Trut soušal gde je napisao da su mu „pokazani izveštaji“ o tome da je Bajden američkom Ministarstvu pravosuđa „DAO OVLAŠĆENJE FBI DA PRIMENI SMRTNOSNU SILU“ prilikom potrage za bezbedno osetljivim papirima u vili na Floridi.

Kao i obično u ovakvim slučajevima, Tramp je poruku napisao velikim slovima.

ABC njuz tvrdi da se radi o pogrešnoj interpretaciji izveštaja o pretresu u vili Mar-a-Lago koja je izvršena 8. avgusta 2022.

Američka televizija navodi da se ovim povodom oglasio i FBI, što nije baš uobičajena

– FBI se držao standardnih protokola prilikom pretresa kao što to činimo prilikom svih pretresa po nalogu, a koji uključuje navode o ograničenoj upotrebi smrtonosne sile. Niko nije naredio preduzimanje dodatnih koraka i nije bilo odstupanja od normi u ovom slučaju – saopštio je FBI.

ABC njuz navodi da je nekoliko bivših zvaničnika FBI i Ministarstva pravosuđa potvrdilo toj nteleviziji da standardna procedura prilikom pretresa uključuje mogučnost primene smrtonosne sile.

Tramp se, zajedno sa još dvojiicom osumnjičenih u procesu vezanom za tajna dokumenta koje su agenti na kraju našli u njegovoj vili, izjasnio da nije krivi negirao da je uradio bilo šta pogrešno.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/ABC News/Preveo i priredio: N. V.)


Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare