PRVI INTERVJU NIKOLE ROKVIĆA NAKON ZAVRŠETKA HODOČAŠĆA: Pevač ogolio dušu i otkrio šta je na putu do Grčke bilo najveće iskušenje

Nikola Rokvić nakon mesec dana hodočašća stigao je danas u manastir Svetog Nektarija Eginskog. Bosih nogu i uz svetovnu pesmu.

Nikola Rokvić
FOTO: PRINTSKRIN/INSTAGRAM

Rokvić je sada u intervjuu za domaće medije sumirao utiske, a kako kaže, ovo je jedan od najvećih dana u njegovom životu.

– Još sam pod velikim utiskom. Čudesan dan, ovo je posle rođenja dece i tih velikih stvari, jedan od najvećih dana u mom životu. Toliko ljubavi, radosti, milosti, Božijeg blagoslova koje sam video, i najdivnije je to što mi je Gospod dozvolio da to prenesem na ljude – rekao je Rokvić na početku.

Nikola Rokvić
FOTO: PRINTSKRIN/INSTAGRAM

Šta ti je prvo prošlo kroz glavu kada si stigao ispred manastira?

– Stigao sam. Vratio sam se u trenutak kada sam dao zavet da ću doći, bio sam ponosan i radostan. Nekako, ovo je put koji je životni put, verujem da ću biti bolji čovek od ovog puta. Nadam se da će i drugi ljudi, pošto sam video koliko su pratili, da će i oni krenuti putem bogotražnje i putem ljubavi.

– Ponosan sam na moj narod, na druge narode koji su sa radošću prihvatili sve ovo, zajedno smo išli ovim putem. Zajedno smo bili u veri i ljubavi.

Kako si uspeva da zadržiš radost u svakom trenutku?

– Tako sam se osećao. Mislio sam da će biti mnogo teže, spremio sam se, dao sam celog sebe. Sa prvim korakom sve je bilo lagano i radosno. Kada idete putem i kada doživite te trenutke i kada vidite svet drugačijim očima i da sve ima smisla, to sve ozari dušu i celo biće i jedino što možeš je da se raduješ.

Najteže iskušenje

– Ja sam krenuo sa stavom da se ničega ne plašim, tako sam i išao. U nekim trenucima mi je Gospod dao da uđem u situaciju koja je rizičnija, kako bi mi pokazao da imam strahove i da se izborim sa njima i da ih prevaziđem – rekao nam je Rokvić.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare