SPASEN MUŠKARAC IZ NOVOG SADA Skočio sa Mosta slobode, preživeo zahvaljujući spasiocima i policiji

Za sada nepoznati stariji muškarac skočio je danas sa Mosta slobode u Novom Sadu ali je zahvaljujući prisebnosti spasilačke službe kupališta Štrand izvučen na desnu obalu Dunava u naselju Ribnjak.

Policija i ekipa Hitne pomoći odmah su stigli na lice mesta a muškarac koji je skočio sa mosta zbrinut je i prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Kako je za „Blic“ potvrdila dr Nikolina Marić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, ta služba je primila poziv u 14 časova i 6 minuta te se njihova ekipa uputila na mesto nesreće gde su zatekli muškarca u svesnom stanju i prevezli ga u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na dalju dijagnostiku.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.  Svi pozivi su anonimni i besplatni.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima takođe bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce“ od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare