(VIDEO) „MOLITE SE ZA PREDSEDNIKA“ Spasioci tragaju za helikopterom predsednika, objavljeni snimci: Jaka magla otežava akciju spasavanja

Helikopter sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem navodno je imao „incident pri sletanju“, iako još uvek nije jasno šta se tačno dogodilo.

Raisi je putovao u iransku provinciju Istočni Azerbejdžan.

Među putnicima helikoptera, osim Raisija, su bili i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko drugih, navodi IRNA.

U međuvremenu, agencija Fars je nakon izveštaja o incidentu sa helikopterom Raisija, pozvala Irance “da se mole“ za predsednika, preneo je Rojters.

U toku potraga za helikopterom

Spasilačke snage Crvenog polumeseca i dodatne vojne i policijske snage započele su masovnu operaciju na pronalaženju helikoptera nakon prvih izveštaja o mogućoj nesreći, navodi Tasnim.

Na teren je upućeno 16 spasilačkih ekipa, ali zbog neprohodnosti terena i nepovoljnih vremenskih uslova, posebno jake magle, akcija traganja i spasavanja će potrajati, piše IRNA.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci potrage za helikopterom. 


Prva potvrda iz Irana: „Došlo je do nesreće“

Ministar unutrašnjih poslova Irana Ahmad Vahidi potvrdio je da je danas helikopter sa iranskim predsednikom Raisijem imao incident pri sletanju u istočnom Azerbejdžanu.

On je naveo da su se danas nakon otvaranja brane Kiz Kalasi kojem je prisustvovao i predsednika Azerbejdžana Ilham Alijev, Raisi i pratnja vraćali sa nekoliko helikoptera, od kojih je jedan imao “prinudno sletanje“ zbog lošeg vremena, prenela je agencija Tasnim.

Vahidi je dodao da su spasilačke ekipe poslate u to područje, ali da će zbog magle i neprohodnosti terena možda biti potrebno vreme da se stigne do helikoptera.

– Komunicirali smo sa saputnicima predsednika, ali je zbog područja, komunikacija otežana i čekamo da spasilačke ekipe stignu do mesta nesreće i sletanja helikoptera, i daju nam informaciju – rekao je Vahidi.

Iranska agencija IRNA prenele je ranije, pozivajući se na izveštaje pojedinih medija, da je helikopter sa Raisijem navodno imao „incident pri sletanju“.

Raisi je putovao u iransku provinciju Istočni Azerbejdžan.

U Raisijevom konvoju bila su tri helikoptera, od kojih su dva sa ministrima i zvaničnicima bezbedno stigla na odredište, prenosi agencija Tasnim.

Navodi se da su neki od predsednikovih saputnika u helikopteru uspeli da kontaktiraju kontrolni centar, i da je time porasla nada da će se ovaj incident završiti bez žrtava.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare