„SVI SU NAM PUTEVI LEPI, ALI SE MI BORIMO ZA SVOJU ZEMLJU I INTERESUJU NAS PUTEVI U SRBIJI“ Predsednik Vučić sumirao nedelju za nama! (VIDEO)

Tokom prethodne nedelje, predsednik Vučić imao je niz značajnih susreta i razgovora sa zvaničnicima iz različitih delova sveta.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sumirao je proteklu nedelju u video snimku koji je objavio na svom Instagram nalogu. Istakao je značaj aktivne spoljne politike i borbe za interese Srbije na međunarodnoj sceni.

– Naš posao je da napredujemo i snažimo svoju poziciju u svetu, kako na evropskom putu, tako i sa prijateljima na Istoku, u Africi, Latinskoj Americi, Pacifiku. Svi su nam putevi lepi, ali se mi borimo za svoju zemlju i interesuju nas putevi u Srbiji. Kažemo ne neprincipijelnosti i nepravdi i nikada nećemo pognuti glavu pred onima koji bi da nas ponize. Znam kolika je sila koja nam preti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstaviti se jače nego što misle – napisao je Vučić.  

Tokom prethodne nedelje, predsednik Vučić imao je niz značajnih susreta i razgovora sa zvaničnicima iz različitih delova sveta. Razgovarao je sa kancelarom Nemačke, Šolcom, ministrom spoljnih poslova Ukrajine, Dimitrom Kulebom, kao i sa komesarom EU za susedsku politiku i proširenje, Oliverom Varhejijem. Takođe je primio prvu damu Ukrajine, Olenu Zelensku, i sastao se sa ambasadorom Rusije, Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Osim toga, razgovarao je sa državnom podsekretarkom SAD Elizabet Alen, imao susret sa premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidzeom, sastao se sa predsednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, i ugostio patrijarha Porfirija i Savete Arhijerejski sabor.

U svom video snimku, predsednik Vučić istakao je čvrst stav Srbije u odbrani svojih interesa i suprotstavljanju spoljnim pritiscima. Naglasio je da je svestan izazova i pretnji sa kojima se zemlja suočava, ali je istakao odlučnost da se suprotstavi jače nego što se očekuje.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare