SUDAR TITANA: Spektakl je trajao 12 rundi – Usik je APSOLUTNI ŠAMPION SVETA! (Foto)

Ukrajinski bokser, Oleksandr Usik, ostvario je neverovatan uspeh postajući apsolutni, neosporni šampion sveta u teškoj kategoriji. Nakon spektakularne borbe koja je trajala 12 rundi, Usik je uspeo da pobedi Tajsona Fjurijapodeljenom sudijskom odlukom, čime je objedinio sve četiri titule u teškoj kategoriji. Ovo je prvi put da je neko uspeo da postigne ovakav podvig u poslednjih 25 godina, još od Lenoksa Luisa koji je pobedio Evandera Holifilda u novembru 1999. godine.

Borba nije krenula loše po Fjurija, koji je bio veoma dobar posebno sredinom borbe, u šestoj rundi. Međutim, Usik je uspeo da se oporavi i pokaže svoje majstorstvo u nastavku borbe. U devetoj rundi je čak bio blizu pobede, ali je Fjuri uspeo da se izbori i završi borbu do kraja. Na kraju, sudije su donel odluku da je pobednik Usik.

Očekuje se da bi uskoro mogao biti zakazan revanš između ova dva boksera, a mnogi veruju da bi ta borba mogla da bude još uzbudljivija i spektakularnija od prve. Svet boksa sa nestrpljenjem iščekuje nastavak rivaliteta između Usika i Fjurija, uz nadu da će ponovo svedočiti epskoj borbi za šampionski pojas.

Usikov trijumf je definitivno obeležio svet boksa, a njegova sposobnost da objedini sve četiri titule u teškoj kategoriji će ostati upamćena kao jedan od najvećih podviga u istoriji ovog sporta. Očekuje se da će Usikov uspeh inspirisati nove generacije boksera i dodatno uneti uzbuđenje u svet boksa.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare