Šok: Fudbaler Srbije se emotivnom porukom oprostio od dresa Srbije

Đuričić rekao zbogom Orlovima

Srpski reprezentativac Filip Đuričić odlučio je da se oprosti od nacionalnog dresa, u danu kada se nije našao na spisku selektora Dragana Stojkovića za odlazak na Evropsko prvenstvo!

Đuričić je igrač Panatinaikosa, za Srbiju je debitovao 2012. godine, a svoju emotivnu poruku ostavio je na Instagramu:

– Ovako… Moje putovanje je počelo još davne 2002. godine… Čast svoje zemlje branio sam kroz sve mlađe kategorije, a sa kapitenskom trakom na ruci predvodio svoje saigrače na svim velikim takmičenjima. Dočekao sam i taj dan da zaigram u društvu najboljih srpskih fudbalera. Pamtim svoj debi kao da je juče bio, a prošlo je više od 12 godina.

– Sa svojim saigračima i prijateljima iz reprezentacije prošao sam mnogo toga. I dobrog i manje dobrog. U reprezentaciji Srbije sam spoznao osećaj koji ne može da se meri ni sa čim drugim – osećaj ponosa dok nosiš sveti grb na dresu i braniš čast Srbije i svog naroda.

– Svetsko prvenstvo u Kataru kruna je moje karijere, a beskrajno sam ponosan što sam bio deo generacije koja je posle 24 godine našu Srbiju odvela na Evropsko prvenstvo. Teško mi je, ali sam svestan da tako mora. Vreme je da se oprostim od reprezentacije Srbije, da joj kažem zbogom, ali samo na terenu.

– Želim da se zahvalim svim saigračima koji su, bar na trenutak, bili deo reprezentacije Srbije. Bila mi je čast što delim svlačionicu i teren sa vama. U dobru i zlu! Hvala i svim selektorima, ali i svim ljudima u i oko Fudbalskog saveza Srbije, onima koji su uglavnom van dometa reflektora, ali bez kojih niti jedan uspeh ne bi bio moguć.

– Hvala tebi, srpski narode, hvala navijačima što ste bili uz nas. Dao sam sve što sam mogao na fudbalskom terenu. Nekad je sigurno moglo bolje, ali znaj, da sam uvek dao sve od sebe. Neka ti je srećno, a ja ostajem da te bodrim, glasno navijam i radujem se tvojim novim pobedama. Srbija – napisao je Đuričić.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare