MAJKA DEČAKA UBICE IZ „RIBNIKARA“ DANAS PRVI PUT IZNOSI ODBRANU: Ranije izjavila da nije kriva, SUOČAVA SE SA RODITELJIMA UBIJENIH

Majka dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, danas bi prvi put od zločina koji je počinio njen sin pred Višim sudom u Beogradu trebalo da iznese detaljno svoju odbranu.

Podsetimo, DNK majke pronađen je na jednoj čauri u učionici istorije posle stravičnog zločina u centru Beograda. Tokom istrage, ona je saslušavana kao svedok, a optužnica protiv nje je podignuta zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije.

Prema nezvaničnim informacijama, na pripremnom ročištu pred početak suđenja, ona se izjasnila o krivici i tada je, kao i njen suprug, rekla da „nije kriva“.

– Na prethodnim suđenjima otac dečaka ubice je takođe negirao krivicu,odgovarajući na pitanja roditelja ubijene dece pokušao je sebe i svoju porodicu da predstavi kao žrtve, a rekao je čak i da on nije pucao u učionici i da smatra da ne treba da ide u zatvor za nešto što nije učinio – podseća sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, otac dečaka ubice je odbio da odgovara na pitanja advokata punomoćnika dece i radnika obezbeđenja, pa su mu članovi porodica postavljali pitanja.

Pitanja ocu dečaka, kako je Kurir pisao, postavljao je glavni javni tužilac tog tužilaštva Nenad Stefanović, a kako je naš sagovornik otkrio, za oca je imao preko 200 pitanja.

Inače, otac dečaka se tereti da je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio ga da puca, kao i da pištolje iz kojih je njegov sin ubio vršnjake i radnika obezbeđenja u kući čuvao suprotno od toga kako zakon nalaže.

– Majka dečaka ima mogućnost da sama odluči da li će pred sudom da iznese detaljnu odbranu ili ne, ali i da kao njen suprug odbije da odgovara na pitanja koja učesnici postupka imaju za nju – navodi naš sagovornik i podseća da se majka brani sa slobode, dok je otac maloletnog ubice u pritvoru od 3. maja prošle godine.

Zbog zaštite interesa maloletnih oštećenih suđenje je zatvoreno za javnost.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare