ĐURIĆ U TELEFONSKOM RAZGOVORU SA GRČKIM MINISTROM SPOLJNIH POSLOVA: Zahvalio Jerapetritisu na podršci

U telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Republike Grčke Jorgosom Jerapetritisom, ministar spoljnih poslova Republike Srbije Marko Đurić podvukao je posvećenost Srbije negovanju istorijski bliskih i prijateljskih odnosa naših dveju zemalja.

Konstatujući da se politički dijalog, na obostrano zadovoljstvo, redovno odvija na visokom i najvišem nivou, Đurić je ponovio spremnost Srbije da unapređuje saradnju u svim oblastima od obostranog interesa. Imajući u vidu naše strateško opredeljenje ka članstvu u Evropskoj uniji, ministar Đurić je ukazao da naša strana visoko ceni iskrenu podršku koju nam Grčka svesrdno pruža na našem evropskom putu.

U godini u kojoj se obeležava 145 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, dva ministra razgovarala su i o planovima za obeležavanje ovog značajnog bilateralnog jubileja.

Šef srpske diplomatije ponovio je zahvalnost Republici Grčkoj na stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, i naglasio važnost doslednog i principijelnog poštovanja osnovnih principa međunarodnog prava u svim multilateralnim forumima.

Ministar Đurić je iskoristio priliku da grčkom kolegi ukaže na zabrinjavajuću učestalost jednostranih poteza Prištine direktno usmerenih protiv srpskog naroda u pokrajini.

Ministri su izrazili obostranu spremnost da u najskorije vreme upriliče prvi susret.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare