RUSIJA NAJJEZIVIJE ZAPRETILA SVETSKOJ VELESILI: „Očekuju vas KATASTROFALNE posledice“

Rusija je u ponedeljak upozorila Veliku Britaniju da će odgovoriti na upotrebu britanskog oružja u Ukrajini i drugde ako ga Kijev upotrebi protiv svoje teritorije.

Britanski ambasador Nigel Kejsi pozvan je na razgovor u rusko ministarstvo spoljnih poslova radi službene protestne note nakon što je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron rekao da Ukrajina ima pravo da koristi britansko naoružanje kako bi napala rusku teritoriju.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je kako Kameronova izjava znači da je Velika Britanija praktično priznala da je učesnik rata u Ukrajini.

„Kejsi je upozoren da bi kao odgovor na ukrajinske napade na rusku teritoriju britanskim oružjem, bilo koje britanske vojne instalacije i opreme na teritoriji Ukrajine i u inostranstvu mogle da postanu mete“, stoji u saopštenju.

„Ambasador je pozvan da razmisli o neizbežnim katastrofalnim posledicama ovakvih neprijateljskih poteza Londona i da odmah i na odlučan i nedvosmislen način odbaci ratoborne i provokativne izjave“ ministra spoljnih poslova, piše ministarstvo.

Tokom prošlonedeljne posete Kijevu, Kameron je rekao da Ukrajina ima pravo da koristi oružje koje joj je poslao London za napad na mete unutar Rusije i da je na Ukrajini da odluči da li će to učiniti.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Jutarnji/Preneo: A.N.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare