NAJNOVIJA PROGNOZA RHMZ: I danas obilne padavine, a u 3 dela Srbije i GRMLJAVINA! Evo kada prestaje kiša i kako će biti za Vaskrs

Republički hidrometeorološki zavodnajavio je da će danas biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom i lokalnim plјuskovima koji će na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni grmlјavinom.

Beogradu do kraja dana oblačno i hladnije povremeno sa kišom i lokalnim plјuskovima.

Prestanak padavina i prognoza za Vaskrs

Kako stoji u najnovijoj najavi RHMZ, sutra se očekuje postepeni prestanak padavina.

Prema prognozi RHMZ, sutra će biti pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na istoku i jugu ponegde biti praćeni grmljavinom. Posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje. Najviša dnevna temperatura od 17 do 24 stepena.

Kako se može videti na satelitskim snimcima na sajtu „vremeradar“, tokom većeg dela dana nad Srbijom će biti oblaci, dok se razvedravanje očekuje sutra posle podne.

Za Vaskrs, u nedelju se očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Ponovo će u svim predelima biti toplije vreme, a u većini mesta oko 25 stepeni.

Upaljen žuti meteo alarm

U Srbiji je trenutno na snazi žuti meteo alarm zbog kiše, a u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM upaljeno je upozorenje i zbog grmljavine.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare