GODIŠNJICA STRAVIČNOG ZLOČINA U MALOM ORAŠJU I DUBONI: U subotu 4.maja u Ravnom Gaju komemorativni dan sećanja na žrtve 

Godišnjica masovnog ubistva u Malom Orašju: Sećanje na žrtve

U subotu, 4. maja, Malo Orašje će biti poprište komemorativnog programa kojim će se obeležiti prva godišnjica strašnog masovnog ubistva šestorice mladića iz ovog sela. Grad Smederevo organizuje ovaj dirljivi događaj koji će se odvijati na mestu zločina u Ravnom Gaju, tačno godinu dana od tragičnog događaja.

Program u znak sećanja

U 11 časova počinje komemorativni program koji će uključivati prikazivanje dokumentarnog filma „Nebeska družina“. Ovaj film pruža svedočanstva o životu, talentima i vrlinama mladića koji su prerano izgubili živote. Pored filma, biće održan i memorijalni turnir u fudbalu na terenu u blizini mesta zločina, koji organizuje FK „Ravni Gaj“.

Tragični događaj koji je potresao selo

Podsetimo, 4. maja 2023. godine, živote su izgubili Marko Mitrović (18), Aleksandar Milovanović (18), Nikola Milić (15), Lazar Milovanović (20), Nemanja Stevanović (21), dok je Petar Mitrović (20) preminuo 50 dana kasnije od posledica zadobijenih povreda. Ovaj strašan čin nasilja ostavio je dubok trag tuge i bola u Malom Orašju.

Peticija za Dan sećanja na žrtve

Viktimološko društvo Srbije pokrenulo je peticiju za proglašenje 3. maja kao Danom sećanja na žrtve masovnih ubistava. Ova inicijativa ima za cilj da se oda počast ne samo žrtvama u Malom Orašju, već i u Duboni, kao i u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, gde su takođe izgubljeni nedužni životi.

Ovaj događaj je duboko potresao lokalnu zajednicu i izazvao veliku pažnju javnosti, a komemorativni program koji se priprema za godišnjicu masovnog ubistva ima za cilj da oda počast žrtvama i pruži podršku njihovim porodicama u ovim teškim vremenima.

UDARNA VEST.rs (republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare