NIKADA EMOTIVNIJI NOVAK: Trenutak koji predstavlja prekretnicu u karijeri: „Više neću da se bavim tenisom“!

Već sada se o njemu apsolutno može govoriti kao teniseru koji je obeležio „beli sport“ i koji se sa punim pravom može i mora smatrati najvećim koji se ikada latio teniskog reketa.

Novak Đpković ima 38 godina, pune 422 nedelje je prvi na ATP listi svetskih tenisera, osvojio je pregršt trofeja koje je teško i pobrojati,…

Sve je počelo sada već davne 2003. godine kada je uglavnom nastupao na čelendžer i fjučers turnirima, a prvi fjučers je osvojio u Beogradu na terenima TK Crvena zvezda u junu 2003, kao član TK Partizan čime je stigao i do prvih ATP poena, a iste godine se našao na širem spisku teniskih reprezentativaca Srbije i Crne Gore za Dejvis kup.

Tako je sve počelo,…

Karijera najboljeg tenisera u istoriji, Novaka Đokovića, obilovala je sjajnim trenucima, ali i izazovima koji su ga naterali da razmišlja o napuštanju sporta. Iako je imao sjajne rezultate, Đoković se suočio sa ozbiljnim povredama koje su mu donosile bol i nesigurnost u pogledu budućnosti. Odluka da ignoriše savete doktora i brzo se vrati na teren, umesto da uzme dužu pauzu, pokazuje koliko je uporan i odlučan u svojoj borbi.

O tome je ne tako davno izjavio:

– Igrao sam pod bolovima, a kada sam se vratio iz Australije, bilo je jasno da moram da se operišem. Nisam baš ljubitelj noža i bolnica… Prvih mesec dana posle intervencije bio sam veoma emotivan. Rekao sam da više neću da se bavim tenisom! Sumnjao sam u sebe, nisam verovao da mogu da se vratim na teren, izgubio sam optimizam. Otac, majka, braća i žena su sve vreme verovali u mene, ali smatrali su da mi treba duža pauza. Nisam ih poslušao! Opet sam se prebrzo vratio na teren iako su me doktori i tadašnji trener Andre Agasi savetovali da to ne radim.

Međutm, kako je sam istakao, možda i prelomni trenutak u karijeri, iako je do tada prigrlio mnoštvo trofeja, dogodio se verovali, ili ne 2018. godine:

– Najemotivniji trenutak u karijeri i životu desio se na Vimbldonu 2018. godine. Stefan je imao manje od pet godina, a deci ispod pet godina ne dozvoljavaju da uživo gledaju meč, pa su ga doveli tek na kraju… Gledao me je sa trofejom. Aplaudirao je, a zatim video sebe na ekranu, pa rekao: “Eno Stefana!” Nikad se nisam osećao ispunjenije. 

Iako je postigao gotovo sve što je želeo u karijeri, Đoković ne planira da se povuče iz tenisa ni nakon završetka profesionalne karijere. Odlučan je da nastavi da igra tenis rekreativno jer jednostavno voli ovaj sport i ne može da zamisli život bez njega.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare