ĐACI JOŠ DANAS U KLUPAMA, A ONDA SLEDI 10 DANA ODMORA! Evo koji su još važni datumi za školarce do kraja ove školske godine! 


Đaci u Srbiji su još danas u školskim klupama, a onda im u ponedeljak, 29. aprila počinje prolećni raspust. U klupe se vraćaju 7. maja, te će ova pauza za osnovce i srednjoškolce, zajedno sa vikendima trajati 10 dana.

Đaci u Vojvodini već su imali mini raspust za vreme katoličkih uskršnjih praznika, ali će uskoro ponovo odmarati, samo par dana manje od učenika u ostatku Srbije.

Brojni zaposleni će takođe imati priliku da odmore i sa porodicom otputuju negde zbog spajanja prvomajskih i uskršnjih praznika.

Školski kalendari za učenike u Vojvodini i one u centralnoj Srbiji se razlikuju. Đaci koji pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji Vojvodine su imali raspust od 28. marta pa do 3. aprila. Sa druge strane, njihovi vršnjaci u ostalim delovima Srbije bili su tada u školskim klupama, a za njih će prolećni raspust početi nešto kasnije.

Prolećni raspust za učenike u Vojvodini poklapa se sa katoličkim uskršnjim praznicima. 

Mini raspust đacima iz Vojvodine počinje 1. maja, a u klupe se vraćaju takođe 7. maja.

Detaljan školski kalendar za 2023/24
Školski kalendar za 2023/24 za osnovne škole

Letnji raspust i kraj školske godine

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna 2024. godine.

Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, a završni ispit ili malu maturu polagaće 17, 18. i 19. juna 2024. godine.

Školski kalendar za srednju školu

Školski kalendar za 2023/24 za srednje škole

Školski kalendar za srednju školu isti je kao za osnovnu što se tiče jesenje, zimskog i prolećnog raspusta, razlikuje se samo kraj školske godine.

Na sajtu Ministarstva prosvete se navodi da za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje u ponedeljak, 24. juna 2024. godine, odnosno već u petak, 21. kada je zapravo poslednji dan škole.

Školski kalendar za Vojvodinu

Školski kalendar za 2023/24 za Vojvodinu

Za učenike IV razreda gimnazije, IV razreda četvorogodišnjih i III razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog/završnog ispita.

Važni preostali datumi

29. april – 6. maj – prolećni raspust
31. maj – kraj školske godine za đake 4. razreda gimnazija
14. jun – kraj godine za osmake (ali sledi polaganje male mature)
21. jun – kraj za ostale osnovce i srednjoškolce
17, 18. i 19. jun – mala matura
28. jun – Vidovdan i svečana podela knjižica

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare