„UMESTO DA SE ONI IZVINE…“ Dačić o slovenačkim zvaničnicima koji traže izvinjenje povodom Vučićeve izjave

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je naš otpravnik poslova u Ambasadi Srbije u Sloveniji odbacio navode MSP Slovenije o izjavi predsednika Aleksandra Vučića, kojim povodom je pozvan danas na razgovor.

– Naš otpravnik poslova u Ambasadi Srbije u Sloveniji odbacio je navode slovenačkog MSP o izjavi predsednika Aleksandra Vučića. To predstavlja inverziju stvarnosti, jer, umesto da se Slovenija izvini Srbiji što je narušila naš teritorijalni integritet priznajući Kosovo i što je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija prekršio sva pravila prisustva na sednicama omogućavajući Osmanijevoj da dovede navodne žrtve, bez ikakvog obaveštavanja Srbije o tome, što se nikad dosad nije desilo u UN-u, slovenački zvaničnici traže izvinjenje što je predsednik Vučić izrazio ogorčenje zbog takvog poteza koji je očigledno bio dogovoren ranije – naveo je Ivica Dačić.

Kako je dalje naveo Dačić, „Srbija samo reaguje na dosadašnje poteze Slovenije“, o čemu je danas razgovarao i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

– Ne bih da podsećam da je Srbija podržala izbor Slovenije u Savet bezbednosti. Ovakvi potezi Slovenije u međunarodnim organizacijama narušavaju upravo naše bilateralne odnose i nekorektno je odgovornost prebacivati na Srbiju, koja samo reaguje na poteze Slovenije – dodao je.

UDARNA VEST.rs (blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare