NOVI PARKING, 3 TRAKE, BOLJI PRISTUP BUDUĆEM TRAMVAJSKOM MOSTU: Šapić o značaju saobraćajnice za budućnost grada u BLOKU 20

Produžetak Bulevara Zorana Đinđića u bloku 20 i spajanje sa kružnim tokom u Ulici Vladimira Popovića, poboljšali su saobraćaj u tom delu, a glavna uloga ove saobraćajnice u perspektivi je pristup budućem novom tramvajskom mostu. Dobijene su po tri trake i novi parking!

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je u martu završenu deonicu na produžetku Bulevara Zorana Đinđića i njeno spajanje sa kružnim tokom u Ulici Vladimira Popovića na Novom Beogradu i istakao značaj ovog projekta za poboljšanje saobraćaja u tom delu, ali i za buduću infastrukturu.

Izgradnja 420 metara dugačkog produžetka Bulevara Zorana Đinđića u bloku 20 je završena, a nova saobraćajnica je otvorena za saobraćaj.

Poboljšanja u funkcionisanju saobraćaja u ovom delu Novog Beograda su vidljiva, dok će u budućnosti tek dobiti na značaju, s obzirom na planiranu infrastrukturu u tom delu Beograda, naveo je tom prilikom predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Produžetak Bulevara Zorana Đinđića deo je šireg projekta prilaza budućem novom tramvajskom mostu preko Save, i u tom smislu će njegov značaj tek doći do izražaja. U perspektivi glavna uloga ove saobraćajnice je lakši pristup novom mostu, ali i preuzimanje dela saobaraćaja sa Ulice Milentija Popovića, čime će doprineti rasterećenju jednog on najprometnijih čvorišta u gradu – raskrsnice Milentija Popovića sa Bulevarom Mihajla Pupina.

Planirano je i proširenje saobraćajnice Tošin bunar, Zemunske ulice i još mnogih lokacija. Kada je reč o kružnom toku u Vladimira Popovića, Šapić je istakao da je on izuzetno veliki iz razloga što je ideja da se ta ulica u nastavku takođe proširi za po još jednu traku, što će omogućiti nesmetano kretanje sve do auto-puta „Miloš Veliki” kada se uradi velika raskrsnica na kraju Ulice Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

Radovi na produžetku Bulevara Zorana Đinđića i spajanje kružnog toka u Vladimira Popovića podrazumevali su i uporedne radove na gasovodu, zatim na vodovodnoj infrastrukturi, rasveti i drugim instalacijama.

Nova saobraćajnica u novobeogradskom bloku 20 dugačka je 420 metara i ima po tri trake za svaki smer, kao i obostrane trotoare širine 6 i 4,5 metra. Izgrađene su i obostrane biciklističke staze, stajališta javnog prevoza, novo osvetljenje, a uređen je i široki zeleni pojas sa sistemom za navodnjavanje.

UDARNA VEST.rs Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs/ Prenela: A. K.



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare