VUČIĆ NAKON SASTANKA SA MOHAMEDOM ABUŠAHABOT: Otvoren razgovor sa stalnim predstavnikom UAE o teškim izazovima koji stoje pred Srbijom! (FOTO)

Aleksandar Vučić razgovarao sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić,nedavno se sastao sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN, Mohamedom Abušahabom, kako bi razgovarali o teškim izazovima koji stoje pred Srbijom. Vučić je istakao da Srbija ne negira strašan zločin koji se dogodio u Srebrenici, naglašavajući da naša zemlja to ističe svakom prilikom, uverena da samo na taj način može doći do istinskog pomirenja i vraćanja uzajamnog poverenja među narodima čije su ratne rane još uvek sveže.

– Otvoren razgovor sa stalnim predstavnikom #UAE Mohamedom Abušahabom pri #UN o teškim izazovima koji stoje pred Srbijom. Istakao sam da Srbija ne negira strašan zločin koji se dogodio u Srebrenici, kao i da naša zemlja to ističe svakom prilikom, uverena da samo na taj način može da dođe do istinskog pomirenja i vraćanja uzajamnog poverenja među narodima čije su ratne rane još uvek sveže – naveo je Vučić.

Licemerje predlagača Rezolucije

S druge strane, predsednik Vučić je ukazao na licemerje predlagača Rezolucije koji na taj način žele da povećaju politički pritisak na Srbiju i srpski narod u celini, skrećući time pažnju sa flagrantnog kršenja svih principa međunarodnog prava i pravde, kao i prava Srba, pogotovo na Kosovu i Metohiji.


– Zamolio sam uvaženog sagovornika da prenese predsedniku @mohamedbinzayed zabrinutost Srbije za ovakav razvoj događaja, kao i molbu da UAE uloži svoj nesumnjivi ugled u međunarodnoj areni – istakao je Vučić.

Zabrinutost Srbije i molba UAE

Vučić je takođe izrazio zabrinutost Srbije za ovakav razvoj događaja, te je zamolio uvaženog sagovornika da prenese predsedniku Mohamedu bin Zayedu zabrinutost Srbije za ovakav razvoj događaja, kao i molbu da UAE uloži svoj nesumnjivi ugled u međunarodnoj areni.

Ova susret je još jedan korak ka jačanju diplomatskih odnosa Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, te se očekuje da će dalje akcije i inicijative doprineti unapređenju saradnje između ove dve zemlje.

UDARNA VEST.rs (republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare