UŽIVO MALI: Uprkos svim izazovima, RASTEMO! Jedna mala Srbija, ali uspešna ekonomski, pažljivo vodimo računa o svakom dinaru

Ministar finansija Siniša Mali sumira utiske posle posete Vašingtonu, gde je predvodio srpsku delegaciju na prolećnom zasedanju MMF i Grupacije Svetske banke, kao i na brojnim drugim važnim sastancima.

Kako je ranije naveo, uspesi Srbije prepoznati su kod najznačajnih svetskih finansijskih institucija.

„To je nama bila prilila da predstavimo šta je Srbija dosad uradila. Tri su najvažnija zaključka te konferencije kada je svetska ekonomija u pitanjuu. Prvo je da je svetska ekonomija izbegla recesiju, ali da su stope rasta manje, kako su nazvali, soft lending, odnosno meko prizemljenje. Druga stvar je da su različite zemlje, različito reagovale na ovu krizu. Treća stvar je na koji način se Srbija nosi sa time. Mi smo prošle godine imali rast BDP-a 2,5 odsto. Dakle, za naše građane je to najvažnija poruka. Naš rast je baziran na izvozu i investicijama“.

„Uprkos svim izazovima, rastemo! Naš izvoz je sada veći od 40 milijardi, a nekada je bio 11. Jedna mala Srbija, ali uspešna ekonomski. Precizno i pažljivo vodimo računa o svakom dinaru“.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare