„Usporen“ saobraćaj u Novoj Varoši: Škole, sportski tereni i najprometnije ulice našli se na meti

Gumeni usporivači brzine neophodni su bili na lokacijama gde je puno dece

Savet za bezbednost saobraćaja prihvatio je zahtev građana, pa je na ulicama Nove Varoši postavljeno čak 19 novih „ležećih policajaca„.


Najviše ih je postavljeno u blizini škola, sportskih i dečijih terena, ali i u centru varošice, ne bi li usporili kretanje vozila i sprečili najgore.

– Imali smo dosta zahteva iz različitih delova grada da se postave ‘ležeći policajci’ u cilju povećane bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, posebno dece. Zato smo akciju sproveli u rekordnom roku, u skladu sa zakonom Nacijalnom strategijom o bezbednosti saobraćaja i lokalnim akcionim planovima u ovoj oblasti – rekao je za Varoške novine opštinski inspektor Aleksandar Marinković, član lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja.

Vrednost ovog projekta je oko 1,1 milion dinara, a sredstva su obezbeđena iz namenskog fonda od naplate saobraćajnih prekršaja na teriroriji varošice pod Zlatarom.

Prioritet su, kažu, bile lokacije u blizini obrazovnih ustanova i sportskih terena u gradskoj zoni i prigradskim naseljima, ali i dve najprometnije uliceu gradu, kao što su Karađorđeva i Svetog Save.

Gumeni usporivači brzine, inače, neophodni su bili na lokacijama gde je puno dece, pa su ovih dana novovaroške ulice veoma rasterećenije, nego ranije, jer ih nestrpljivi vozači obilaze u „širokom luku“.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare