U VOZILU MU PRONAŠLI 335 PAKLICA CIGARETA BEZ AKCIZNIH MARKICA: Evo kakva ga kazna čeka…

Istom optuženom, stavljeno je na teret da je isto krivično delo na isti način i na istom mestu izvršio i dana 28.10.2023. godine, tako što je držao ukupno 29 paklica cigareta bez akciznih markica

Dana 22. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv G.R. rođenog 1952 godine zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 20. 09.2023. godine u Novom Beogradu izvršio dva krivična dela Nedozvoljen promet akciznim proizvodima iz odredbe člana 176 stav 1 Zakonao poreskom postupku i poreskoj administraciji, na taj način što je u septembru suprotno propisima koji regulišu oporezivanje akcizama neovlašćeno držao proizvode koji se u skladu sa zakonom smatraju akciznim proizvodima te je u svom vozilu držao ukupno 335 paklica cigareta bez akciznih markica, koje su prilikom redovne kontrole pronašla ovlašćena službena lica PS Novi Beograd.

Istim optužnim predlogom, istom optuženom, stavljeno na teret da je isto krivično delo na isti način i na istom mestu izvršio i dana 28.10.2023. godine, tako što je držao ukupno 29 paklica cigareta bez akciznih markica. S obzirom na činjenicu da je reč o  licu koje je ranije više puta osuđivano a zbog izvršenja istovrsnih krivičnih dela Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu, okrivljenog, nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare