„LIBERALNI AKTIVISTI SLAGALI SUDIJU“ Tramp podelio citat voditelja Foks njuza, da li bivšem predsedniku smeštaju zamku

Sudija Haun Merčan će u utorak saslušati argumente tužilaštva o Trampovim navodnim kršenjima naredbe.

Donaldu Trampu se trenutno sudi na Menhetnu zbog navodnog pogrešnog izveštavanja o isplatama „tajnog novca“Stormi Danijels.

Od prošlog meseca mu je zabranjeno da daje javne izjave o okružnom tužiocu Menhetna, Alvinu Bregu, ili porotnicima koji rade na slučaju, kao i da izgovara bilo šta što bi moglo da ometa rad suda.

Ipak, bivši predsednik je svakog dana ove nedelje razgovarao sa novinarima ispred zgrade suda na Menhetnu, a Bregov tim tvrdi da je on već najmanje sedam puta prekršio ovu naredbu. 

U jednom slučaju, Tramp je u sredu na svojoj platformi Truth Social podelio citat voditelja Foks njuza, Džesija Votersa, koji je tvrdio da su „tajni liberalni aktivisti lagali sudiju kako bi ušli u Trampovu porotu“.

– I drugo, politički, ako sam ja Bajdenova kampanja, ne želim nužno da ga vidim u zatvoru, jer će to samo još više upaliti ljude i još više razbuktati – dodao je on.

Sudija Haun Merčan će u utorak saslušati argumente tužilaštva o Trampovim navodnim kršenjima naredbe.

– Ljudima je dozvoljeno da pričaju o meni, a ja imam naredbu da ćutim, samo da vam pokažem koliko je to još nepravednije – rekao je Tramp ispred zgrade suda u petak. 

Bivši predsednik je nazvao naredbu neustavnom, rekavši novinarima da „mora da se ukine“

Tramp je pretpostavljeni republikanski kandidat koji će izazvati Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima u novembru.

Uprkos tekućem suđenju na Menhetnu i još tri krivična slučaja u toku, on trenutno vodi u većini anketa među aktuelnim predsednikom između jedan i deset poena. 

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare