DANAS BEZ STRUJE U OVIH 10 OPŠTINA! Pogledajte da li je vaša ulica na spisku 

Elektrodistribucija Beograd za danas je planirala opsežne radove u 10 beogradskih opština a na nekima od njih struje neće biti do 17 sati.

Pogledajte spisak:

 

Kada nestane struje, postoje neki koraci koje možete preduzeti da se snađete dok se situacija ne normalizuje:

Proverite da li je problem lokalizovan ili širi: Pogledajte da li su svi uređaji u vašem okruženju pogođeni nestankom struje ili je problem samo u vašem domu. Ako je problem samo u vašem domu, možda je izazvan prekidačem ili osiguračem.

Proverite osigurače: Ako je problem samo u vašem domu, proverite osigurače ili prekidače. Ponekad osigurači izlete ili prekidači isključe struju kao zaštitnu meru. Uverite se da su svi osigurači uključeni ili prekidači podignuti.

Proverite obaveštenja o nestanku struje: Mnoge električne kompanije imaju brojeve telefona ili veb stranice na kojima možete proveriti obaveštenja o nestanku struje i proceniti koliko dugo će trajati.

Pripremite se za izvanredne situacije: Ukoliko nestanak struje potraje, bitno je imati osnovne pripreme. To uključuje čuvanje baterijskih lampi ili sveća na lakom dostupnom mestu, kao i zalihe hrane koja ne zahteva kuvanje.

Izbegavajte otvaranje frižidera: Kada struja nestane, važno je minimizirati otvaranje frižidera i zamrzivača kako bi se sačuvala hrana što duže.

Ostanite u kontaktu sa komšijama: Ako je nestanak struje širi problem, dobro je ostati u kontaktu sa komšijama radi deljenja informacija ili međusobne pomoći.

Informišite se o hitnim službama: Ako je situacija ozbiljna, potražite informacije o lokalnim hitnim službama i pripremite se za moguće hitne situacije.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare