UGROŽENO ČAK 127 MILIONA LJUDI! Nova pretnja od masovnih poplava, doneta je ključna odluka 

Vlasti su morale da naprave plan kako da se zaštite

Kineska vlada odobrila je sprovođenje planova za hitne slučajeve zbog pretnje od poplava u provinciji Guangdong koje ugrožavaju 127 miliona stanovnika.

Lokalni meteorološki zvaničnici saopštili su da je voda u delovima reka i pritoka u Siđijangu i Pejiđangu dostgla nivo koji se dešava samo jednom u 50 godina, javila je danas kineska državna televizija CCTV.

Očekuju se velike poplave u basenu Peđijanga, saopštilo je kinesko Ministarstvo vodnih resursa, koje je o situaciji obavestilo savet za hitne slučajeve.

Zvaničnici Guangdonga pozvali su lokalne vlasti da počnu hitno planiranje kako bi se izbegle velike posledice prirodne katastrofe i na vreme rasporedila sredstva za stanovništvo koje će biti pogođeno poplavama, što uključuje hranu, odeću, vodu i privremena skloništa.

U ovoj pokrajini oluje sa padavinama i jakim vetrom traju nekoliko dana i u subotu kiša je neprekidno padala 12 sati, a najviše u centralnim i severnim delovima, prenosi Rojters.

Skoro 20.000 ljudi je evakuisano u Ćingjuanu, prema državnim medijima, a nekoliko energetskih objekata u Džaokingu je oštećeno, što je dovelo do prekida snabdevanja struje u nekim mestima.

U pokrajinskom glavnom gradu Guangdžou, gde živi 18 miliona stanovnika, voda je dostigla granicu poplava, saopštile su danas gradske vlasti.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare