TRAŽIMO DA POVUKU REZOLUCIJU O SREBRENICI Marko Đurić iz Njujorka: Formiran Štab koji se 24 sata bavi time 

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić izjavio je da je u Misiji Srbije u Njujorku formiran Štab koji se 24 časa bavi situacijom vezanom za pokušaj usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

“Taj pokušaj izaziva mnogo i razloga za zabrinutost i razočaranja zbog načina na koji se ovako osetljivoj temi govori. Ovo je tema koja ne treba da bude politizovana i pre svega treba da se bavi pietetom prema žrtvama, a ne da izaziva nove podele”, rekao je Đurić i naveo da će tražiti sa se rezolucija o Srebrenici povuče.

Đurić nalazi se u Njujorku, gde će sutra kao član delegacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem predstavljati Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

https://youtube.com/watch?v=KUp6qZP4G7E%3Fsi%3DyQAAxx-qw53_YZ3i

Na sednici će biti predstavljen redovni šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN-a Antonija Gutereša o radu Unmika.

U izveštaju koji je objavljen na sajtu UN, a koji treba da bude razmotren, Gutereš je naveo da su, uprkos izvesnom napretku u implementaciji sporazuma postignutih uz posredovanje EU, tenzije između Beograda i Prištine povećane, a da je bezbednosna situacija na severu Kosova ostala krhka.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Kosovo online

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare