Tinejdžera (16) ubio krokodil u Australiji: Pokvario mu se čamac, sa drugom pokušao da dopliva do obale 

Meštani su zatražili od vlasti da pronađu krokodila koji je ubio dečaka

Tinejdžer (16) iz Australije preminuo je nakon što ga je napao ogroman krolodil na ostrvu Tores Strejt.

Incident se dogodio u četvrtak ujutru kod voda ostrva Saibai, relativno udaljenog ostrva sa oko 500 ljudi. Dok je ostrvo Saibai geografski blizu Papue Nove Gvineje, ono je deo australijske države Kvinslend i nalazi se oko 560 milja severno od grada Kernsa.

Kako prenosi Brizbejn tajms, tinejdžer je plivao sa 13-godišnjim dečakom pre nego što ga je napao krokodil. Bili su u gumenom čamcu, čiji je motor iznenada prestao da radi kako treba, a tinejdžeri su odlučili da se odvaže i otplivaju do obale.

Stariji narednik okruga Daleki sever policije Kvinslenda Greg Džajls rekao je novinarima da je 16-godišnjak nestao nakon što su dečaci ušli u vodu do pojasa. Do kvara čamca došlo je na udaljenosti od oko 500 metara od kopna.

– Nažalost, telo starijeg dečaka nalazilo se u mangrovama. Radimo na njegovoj identifikaciji – objasnio je Džajls.

Mangrove su, inače, svojevrsne šume koje se nalaze u vodi.

Prema rečima portparola policije, 13-godišnji dečak nije video krokodila pre nego što je 16-godišnjak nestao.

– Prilično je potresen kao što možete da zamislite. Bio je veoma blizu drugog dečaka u trenutku kada je on nestao, tako da je to, bez sumnje, uticalo na njega – rekao je dodao je Džajls.

Službenik policije Kvinslenda potvrdio je da su povrede žrtve bile u skladu sa napadom krokodila. Vlasti veruju da je reptil koji je ubio tinejdžera bio dugačak skoro  tri i po metra.

– Zadobijene povrede su u skladu sa velikim krokodilom veličine oko tri i po metra, verovatno malo većeg – objasnio je policajac Sajmon But.

Meštani su zatražili od vlasti da pronađu krokodila koji je ubio dečaka.

– Službenici za divlje životinje će danas popodne helikopterom istražiti vode kod ostrva Saibai u pokušaju da lociraju umešanog krokodila. Lokalna zajednica je zatražila da se životinja umešana u incident ukloni iz divljine. Izražavamo saučešće porodici i prijateljima tinejdžera koji je poginuo u vodama kod ostrva Saibai – navodi se u saopštenju Odeljenja za životnu sredinu, nauku i inovacije koje je juče dobio Brizbejn tajms.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare