„NOVAK JE IZABRAO ZIMONJIĆA! VALJDA ON ZNA ŠTA MU TREBA“ Čuveni teniski stručnjak o potezu Đokovića! 

Ugledni teniski stručnjak Rik Mači smatra da je Novak Đoković napravio dobar potez time što je za novog trenera postavio Nenada Zimonjića, čoveka kojeg poznaje i u kojeg ima poverenja.

Amerikanac Rik Mači (69) trenirao je petoro tenisera koji su stigle do prvog mesta na WTA i ATP listi – Serenu i Venus Vilijams, Mariju Šarapovu, Dženifer Kaprijati i Endija Rodika. Takođe brinuo je o karijerama Meri Pirs, Anastasije Miskine i Sofije Kenin.

– Novak poznaje momka kojeg je izabrao. Očigledno je da je on taj koji povlači okidač. Dakle, sve se na kraju svodi na njega. Ako Novak bude zdrav, mislim da može osvojiti još nekoliko grend slemova – rekao je Mači i nastavio:

– Da se razumemo, mislim da trener ne može da napravi razliku kada je Novak u pitanju. Imao sam taj slučaj sa Serenom, koja je u trenutku kada sam je preuzeo imala već 12 grendslem titula. Mislim da mu novi trener može pomoći oko motivacije i strategije. Novak je na „trećoj bazi“, ide ka kraju svoje karijere.

Upitan da li bi pristao da bude treneru Novaku Đokoviću, vremešni Rik Mači je odgovorio:

– Prvo, da mi je prišao, morali bismo dugo da razgovaramo jer moram tačno da znam šta on hoće od trenera. Drugo, ja ne putujem, što znači da bih mogao da mu pomognem samo oko strategije.

UDARNA VEST.rs(Kurir sport

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare