BEOGRAD BEZBEDNIJI SA PREKO 100 KOMUNALNO-BEZBEDNOSNIH STANICA: Komunalni milicioneri brinu o sigurnosti u svakom delu grada

Beogradski lični asistenti, kako bi se građani osećali bezbednije, vodiće računa o komunalnom, ali i javnom redu raspoređeni širom grada u nove 102 komunalno-bezbednosne stanice. Cilj Grada Beograda jeste da oni budu na usluzi građanima, u blizini škola, vrtića, u parkovima.

Postavljanjem komunalno-bezbednosnih stanica u gradu bezbednosna slika Beograda se ubrzano menja na bolje i bezbednost građana se podiže na viši nivo! Na inicijativu predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića postavljaju se komunalno-bezbednosne stanice u celom gradu,

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić smatra da će sa patrolama koje će obilaziti krajeve grada, posebno škole, građani moći da se osećaju sigurno, jer će ovaj bezbednosni sistem koji se uvodi biti avangarda i u Evropi.

Pre nekoliko meseci, Šapić je lično obišao komunalno-bezbednosnu stanicu broj 100, koja se nalazi na uglu Jurija Gagarina i Gandijeve ulice. Taj prostor bio je oličenje neuređenog, divljeg dela grada, a zahvaljujući stanici se sada tu nalazi uređena zelena površina sa dečjim igralištem i košarkaškim terenom, u čijem se centru nalazi komunalno-bezbednosna stanica.

Predviđeno je postavljanje 101 takve stanice u glavnom gradu. Građani danas imaju priliku da vide da će i druge komunalno-bezbednosne stanice i njihovo okruženje da izgledaju upravo kao na Novom Beogradu, uz pretpostavku da postoji prostor da se postave dečja igrališta i sportski tereni. Te stanice i njihovo okruženje će biti simbol reda, poretka, čistoće i očuvanja prirode.

Grad je formirao radnu grupu koja u dogovoru sa Ministarstvom pravde i Ministarstvom unutrašnjih poslova ima za cilj da se jasno definiše bezbedna zona u koju bi ušle škole, dvorišta, parkovi, igrališta, vrtići, to jest sva ona mesta gde deca najviše provode vreme.

Osim dece, zone bezbednosti treba da pruže osećaj sigurnosti i roditeljima. Osim fizičkog patroliranja, stanice će biti opremljene video nadzorom koji će funkcionisati u zonama škola i vrtića 24 sata dnevno.

Beograđani će komunalnim milicajcima moći da prijave probleme u svom kraju, poput komunalnih problema ili problema u parkingu. Komunalna milicija obavlja poslove propisane Zakonom o komunalnoj miliciji i drugim propisima koje je donela Skupština grada Beograda, na teritoriji svih 17 gradskih opština.

Prema rečima Aleksandra Šapića u svakoj od stanice će se nalaziti neka vrsta komandnog centra, i svaka od tih postavljenih stanica će pokrivati nekoliko škola i vrtića u svom okruženju, jer je cilj da tih 100 stanica pokriju sve škole i vrtiće u Beogradu. Pored obezbeđenja koje škole već imaju, ovom merom se samo dodatno pojačava bezbednost dece u školama i vrtićima, jer podrazumeva 24-časovni nadzor tih objekata i patroliranje oko njih.

Reč je o realizaciji velikog projekta i započeta je postavka stanica po nekim prigradskim naseljima. U ovim stanicama građani će imati uslugu 24 sata, sedam dana u nedelji. Sa patrolama koje će obilaziti ove krajeve, posebno škole, građani će moći da se osećaju sigurno.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/ gradonacelnik.beograd.rs/ Prenela: A. K.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare