UŽIVO PREDSEDNIK VUČIĆ NA POLIGONU PEŠTER Nova ratna tehnika i bojeva gađanja: Počela velika vojna vežba „VIHOR 2024“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučićprisustvuje združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije „Vihor 2024„.

Na vežbi učestvuju kopnena i vazduhoplovna komponenta naše vojske i specijalne snage, a prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva jedna je od najvećih i najsveobuhvatnijih koje je Vojska Srbije izvela.

12.13 – Dejstvo PVO po neprijateljskim dronovima

U vežbu uključeni i sistemi PVO, uključujući FK-3, kao i modernizovani radar „žirafa“. Sistem „pasars“ dejstvuje po neprijateljskim dronovima.

12.00 – Počinje vežba

U vežbi učestvuje više od 2.000 pripadnika Vojske Srbije i oko 350 sredstava ratne tehnike.

Brigadni general Siniša Stašević, komandant Druge brigade Kopnene vojske, rekao je da se vežba izvodi po temi izvođenja napadne operacije.Vežbu izvodi je Druga brigada kopnene vojske, ojačana delom jedinica Vojske Srbije.

Izviđački dronovi „vrabac“, na početku vojne vežbe, prikupljaju podatke. Angažovane su i četiri plaforme „mali miloš“. Podaci se prosleđuju na komandno mesto brigade.

11.55 – Stigao predsednik Vučić

Predsednik Srbije došao je na poligon i uskoro bi trebalo da počne vežba. Major Đorđe Simić predao je raport predsedniku Aleksandru Vučiću.

– Oficiri, podoficiri i vojnici zdravo

11.15 – Stigli ministri

Na poligon su stigli i ministri Miloš Vučević, Danica Grujičić, Tomislav Momirović, Zoran Gajić, Nikola Selaković, Goran Vesić, a očekuje se i dolazak predsednika Vučića. Stigli su i Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Milorad Dodik.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare