TRAGOVI IZ KOLA, SA ODEĆE I OBUĆE, SNIMCI I BAZNE STANICE REŠAVAJU DANKINO UBISTVO?! Evo koja sve veštačenja se rade u istrazi! 

Za telom dvogodišnje devojčice Danke Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Borapotraga traje već 14 dana, od kada su kao osumnjičeni za njeno ubistvo uhapšeni Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), a u okviru istrage u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u toku je ispitivanje svedoka, nakon čega će, kako je Kurir već pisao, osumnjičeni moći da budu prebačeni u Beograd na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

Pored toga, tužilaštvo je naložila i druga veštačenja u sklopu istrage.

– To su uobičajene procedure, u pitanju se veštačenje tragova izuzetih sa automobila kojim je Danka udarena, kao i tragova izuzetih sa odeće i obuće okrivljenih i predmeta koji su iz njihove kuće zaplenjeni posle hapšenja – objašnjava nam izvor i dodaje da su veštačenja u toku, ali da su to analize koje se ne mogu završiti za jedan dan.

Kako je Kurir pisao još pre nekoliko dana, pored gore pomenutih veštačenja, u sklopu istrage će se obaviti i telekomunikaciona veštačenja, prostornovremensko veštačenje, biološka veštačenja i druga.

Danka Ilić, nestala, devojčica, Bor
foto: Printscreen/Facebook

– Dok se ispituju svedoci u tužilaštvu okrivljeni ne mogu da budu upućeni na psihijatrijsko veštačenje, budući da su obojica tražila da prisustvuju saslušanjima svedoka. Dok se čeka veštačenje osumnjičenih, u toku su druge dokazne radnje – veštanja tragova na i u automobilu „fiat panda“ kojim je Danka navodno udarena, a zatim prebačena u zadnji deo automobila, odakle su uzeti predmeti koji se takođe analiziraju od strane stručnjaka, kao i DNK veštačenja uključujući i garederobu osumnjičenih – kaže izvor Kurira i objašnjava da se rade i sva ostala veštačenja uključujući i prostorno-vremesko, kao i tragova otisaka prstiju, blata…

Prema njegovim rečima, sva veštačenja trebalo bi da utvrde šta se tačno dogodilo tog 26. marta u Banjskom polju.

– Veštačenja će pomoći se utvrdi na koji je tačno način mala Danka udarena automobilom i gde je tačno bila u vozilu nakon što je u njega ubačena. Takođe, tragovi na odeći osumnjičenih ili nekoj od zaplenjenih stvari i alata, trebalo bi detaljnije da otkriju kako je dete stradalo – kaže izvor iz istrage.

Danka Ilić
foto: Printscreen

Na kraju, veštačenje baznih stanica i telefona Dargijevića i Jankovića potvrdiće tačno kretanje koje je do sada urađeno uz pomoć GPS lokacije automobila „fiat panda“.

– Važno je i da se pronađe telo, a obdukcija bi dala mnoge odgovore. Međutim, kako vreme odmiče, pitanje je i u kakvom stanju će se telo prnaći, te da li će se uopšte moći raditi obdukcija – kaže sagovornik.

U ponedeljak je, da podsetimo, kao svedok saslušana majka Dejana Dragijevića, Svetlana, a juče majka i otac Danke Ilić koji su ispričali da su kobnog dana videli osumnjičene, a iskaz u tužilaštvu su davali u njihovom prisustvu.

– Svi koji su bili u kontaktu sa detetom, imali saznanja, učestvovali u potrazi ili videli bilo šta sumnjivo kobnog dana svedočiće u tužilaštvu – objašnjava nam izvor.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare