DA LI JE OVO REALNO? Žena odlučila da vozi trotoarom, jer ne može da čeka – pešaci joj se sklanjaju dok ona jurca! (FOTO) 

Bahata vožnja jedne žene, šokirala je korisnike društvenih mreža!

Neverovatan snimak koji je objavljen na društvenoj mreži Instagram, na profilu „
nishnocu_oficijalni“, prikazuje vozača koji se bahato ponaša na ulicama Niša.

Naime, na video-zapisu se vidi kako vozač, umesto da sačeka komunalce da završe svoj posao, odlučuje da ih obiđe vozeći se trotoarom. 

– Ma ko će be čeka, si normalan – uz tu rečenicu objavljen je snimak nestrpljivog vozača.

Ne razmišljajući o pešacima, koji su se u strahu sklanjali sa trotoara kako bi je propustili, ona je projurila niz ulicu.  

Vožnja trotoarom je postala sve češća pojava u urbanim sredinama širom sveta. Ovaj trend je posebno izražen u gradovima sa gustim saobraćajem, gde vozači pokušavaju da izbegnu gužvu na putevima. Međutim, ovo ponašanje predstavlja ozbiljnu pretnju za pešake i stvara niz problema u gradskom saobraćaju.Kretanje vozila po trotoarima povećava rizik od saobraćajnih nesreća, posebno za pešake i bicikliste. Trotoari su namenjeni isključivo pešacima i njihova vožnja od strane motornih vozila dovodi do ugrožavanja bezbednosti pešaka, naročito dece i starijih osoba.

Pored ugrožavanja života pešaka, vožnja po trotoarima takođe dovodi do oštećenja infrastrukture. Teška vozila mogu da oštete ivičnjake, trotoarske ploče i zelene površine duž trotoara, što dodatno opterećuje gradski budžet za održavanje.

Prisustvo vozila na trotoarima stvara neprijatnosti za pešake koji se osećaju nesigurno i ugroženo. Ovo može dovesti do smanjenja korišćenja javnih pešačkih prostora, što nije u skladu sa ciljevima održivog razvoja urbanog okruženja.

Vožnja po trotoarima takođe povećava zagađenje vazduha u urbanim sredinama. Korišćenje motornih vozila na mestima gde to nije dozvoljeno dovodi do povećane emisije štetnih gasova i čestica, što negativno utiče na kvalitet vazduha i zdravlje građana.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare