Napadnut pevač Dejan Drašković, Albanci ga vređali i pljuvali mu na auto sa srpskim tablicama

Dejan Drašković, finalista emisije „Nikad nije kasno“, tvrdi da je pre dve noći napadnut u Lepetanima, u Crnoj Gori, od strane tri Albanca koji su ga navodno provocirala zbog tablica na automobilu koji je registovan u Republici Srbiji.

– Oko 1:30 sam verbalno napadnut od strane trojice državljana Kosova. Naime, vozio sam pozajmljeni automobil srpskih tablica i čekao svoj red da se ukrcam na trajekt u Lepetanima. Pored mene se parkirao „Mercedes“ italijanskih tablica i iz njega su izašle tri osobe. Jedan od njih se zagledao u moje tablice i odmah nakon toga počeo je da viče na albanskom jeziku i da mi pljuje automobil – rekao je Dejan.

– U početku nisam znao da se meni obraća, jer sam gledao svoja posla. Ali nakon što je bio sve glasniji i video sam da će situacija da eskalira, kalkulisao sam situaciju. Oko mene su bila još 3 automobila albanskih tablica i to je odnos koji ne ide meni u prilog. Odlučio sam da zovem policiju. Interventna jedinica MUP je intervenisala i privela svu trojicu. Taj što je mene vređao je bio pijan kao majka. Ovom prilikom se zahvaljujem Centrima bezbednosti Herceg Novi i Tivat na profesionalnom postupanju – ističe pevač.

– Epilog situacije je da je osoba koja me je vređala priznala delo, u smislu prekršajne odgovornosti, te je kažnjena sa 210 evra, plus troškovi postupka. Na kraju, uz umanjenje, prošli su sa 150 evra kazne. Moj saldo… izvređan, ispljuvan, izgubljeno vreme na sudu, troškovi goriva od Tivta i Kotora, troškovi trajekta da bi došao da dam izjavu jutros u prekršajnom sudu u Kotoru. Pa ti budi pametan. Dok god ovako blago prolaze, kroz Crnu Goru će se ponašati kao kabadahije, jer ovo nije izolovan slučaj. Podsećam na ubistvo našeg dobrog sugrađanina Milutina Lekovića koga su podmuklo ubili albanski državljani, tako što su mu iz blizine pucali u glavu. Ogorčen sam ovakvim sistemom i ovako blagim kaznama za ovakav agresivni nacionalizam i širenje verske i nacionalne mržnje – zaključio je Drašković za GrandOnline.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare