Sijarto razgovarao sa Dačićem: Namera Prištine ne pomaže normalizaciji odnosa 

On je dodao da se razgovaralo i o procesu integracija Srbije u Evropsku uniju, što ostaje prioritetni cilj srpske spoljne politike

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom, koji mu je rekao da stalna namera Prištine da se pridruži međunarodnim organizacijama ne pomaže normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

„Imao sam sadržajan telefonski razgovor sa šefom mađarske diplomatije Sijartom. Imajući u vidu aktuelnu situaciju u regionu, svom kolegi sam poručio da se Srbija kontinuirano zalaže za deeskalaciju, očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i za poštovanje ranije postignutih dogovora„, navedeno je na Instagram profilu „ivica.dacic.rs“.

Dačić je rekao da mu je Sijarto ponovio da je Mađarska zainteresovana za uspeh dijaloga Beograda i Prištine, ali da je dodao i da stalna namera takozvanog Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama ne pomaže ovom procesu.

„Sijarto je potvrdio da će Mađarska glasati protiv u Komitetu ministara Saveta Evrope u vezi sa članstvom Kosova i da neće podržati rezoluciju o Srebrenici u UN, kao i nijedan predlog koji bi doveo do dalje eskalacije tenzija u regionu“, istakao je Dačić.

On je dodao da se razgovaralo i o procesu integracija Srbije u Evropsku uniju, što ostaje prioritetni cilj srpske spoljne politike.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs/Tanjug)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare