DRAMA ISPRED KLUBA NA NOVOM BEOGRADU! Muškarac bušio gume na automobilu, pa pokušao da ga zapali: Vlasnika vozila povredio oštrim predmetom?! 

Noćas oko 00.30 časova na Novom Beogradu, tačnije u Ulici Narodnih heroja, dogodio se incident ispred jednog kluba koji, srećom, nije završen katastrofalno.

Naime, muškarac od 32 godine probušio je gumu na automobilu i pokušao da ga zapali, ali je u tome sprečen od strane vlasnika vozila, prenosi Blic.Iako su detalji o motivima ovog napada još uvek nejasni, jasno je da je došlo do sukoba između napadača i vlasnika vozila. Nažalost, vlasnik je u tom sukobu povređen oštrim predmetom u predelu ruke, ali srećom, povreda je laka i mogla bi proći bez ozbiljnijih posledica.

Nakon ovog događaja, osumnjičeni je brzo uhapšen od strane policije stanice Novi Beograd. On se sada nalazi u pritvoru i očekuje se da će odgovarati za delo laka telesna povreda.

Šta raditi ukoliko zadobijete povrede od noža?

Ukoliko vas ubodu nožem, trebalo bi odmah potražiti medicinsku pomoć. Evo nekih koraka koje možete preduzeti dok čekate hitnu službu:

Zaustavite krvarenje pritiskanjem čiste krpe ili gaze na ranu. Ako je moguće, podignite povređeni deo tela iznad nivoa srca da smanjite gubitak krvi.

Ne pokušavajte da izvadite nož iz rane, jer to može izazvati više štete i krvarenja. Ako je nož jako zaboden, možete ga stabilizovati zavojem ili lepljivom trakom.

Pokrijte ranu sterilnim zavojem ili čistom krpom da sprečite infekciju. Promenite zavoj ako se natopi krvlju.

Ako osetite vrtoglavicu, slabost, mučninu, bledilo ili otežano disanje, lezite i podignite noge da poboljšate cirkulaciju.

Ako imate alergiju na tetanus, obavestite lekare o tome. Možda ćete morati da primite injekciju protiv tetanusa da biste sprečili ozbiljnu infekciju.

Ubod nožem može biti veoma opasan i izazvati ozbiljne komplikacije, kao što su unutrašnje krvarenje, oštećenje organa, šok ili smrt. Zato je važno da što pre dobijete profesionalnu medicinsku negu.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare