POLICIJA POGLEDALA SVAKI ŠAHT I BUNAR, JER SU DANKINE UBICE DOBRO POZNAVALE OVE LOKACIJE! Evo zašto se menja fokus pretrage – 20 mesta naveo Dalibor! 

Od trenutka kada je devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala, policajci Ministarstva unutrašnjih poslova su aktivno angažovani u potrazi za njom. Već od prvih sati nakon nestanka, policija je detaljno pretraživala svako moguće mesto gde bi devojčica mogla biti, ali nakon što je otkriveno da je ubijena i da su za to odgovorni radnici JKP „Vodovod“, fokus potrage se prebacio na bunare, šahte i rezervoare.

Sumnja se da su osumnjičeni dobro poznavali ove lokacije u selima Banjsko Polje i Zlot, zbog čega je potraga usmerena upravo na te lokacije.

U prvim danima potrage za Dankom Ilić, Banjsko Polje je bilo centralno mesto aktivnosti. Veliki broj policajaca, kao i vatrogasaca-spasilaca, neprekidno je tragao za devojčicom do kasno u noć. Oni su detaljno pretraživali šumu i svaki deo Banjskog Polja – od žbunja, šupa i nedovršenih objekata, pa sve do septičkih jama, bunara i šahta.

Ubrzo su dvojicu osumnjičenih – Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića koji su radnici JKP „Vodovod“ uhapsili.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, Dragijević je priznao da je udavio devojčicu. U premeštanju tela pomogli su mu otac Radoslav i brat Dalibor, koji je takođe bio zaposlen u JKP „Vodovod“.

Uprkos priznanju Dejana da je izvršio ubistvo i Dalibora da je bratu pomogao u sakrivanju tela, još uvek nije poznato gde je sakriveno telo devojčice.

Dalibor je preminuo u policijskoj stanici tokom zadržavanja, a policajci su već danima prisutni ispred porodične kuće Dragijevića. U kući, gde je sada ostala samo Dejanova majka Svetlana, situacija je veoma napeta.Prvo je cisterna ispraznila septičku jamu u njihovom dvorištu u selu Zlot, potom je u njega ušao i bager, a pregledan je i bunar koji se nalazi u susednom dvorištu.

Dalibor Dragijević, koji je preminuo u noći između 6. i 7. aprila u policijskoj stanici, priznao je da je pomogao bratu da se reši tela dvogodišnje Danke. On je u policiji nabrojao oko 20 lokacija na kojima bi moglo da se nalazi telo međutim, policija na tim mestima nije pronašla ništa.

Podsećanja radi, Danka je nestala 26. marta na porodičnom imanju u Banjskom polju i za njom su danima tragali pripadnici MUP, vatrogasci, lovci i pripadnici GSS. 

UDARNA VEST.rs(republika)(Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare