Poznat prvi Đokovićev protivnik u Monte Karlu! Sa njim se sastao samo jednom u svojoj karijeri

Roman Safjulin je pregazio Haumea Munjarea

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković saznao je ovog ponedeljka svog prvog protivnika na turniru u Monte Karlu. Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, on će se u drugom sastati sa Romanom Safjulinom iz Rusije, koji je u uvodnoj rundi bio bolji od Haumea Munjara iz Španije u dva seta – 2:0 (7:5, 6:1).

Fantastično je danas igrao Roman Safjulin i pokazao da je spreman za izazov u vidu Đokovića. Na terenu nije proveo preterano puno vremena, svega sat i 30 minuta, tako da će odmoran dočekati okršaj sa Novakom.

Inače, u pitanju je ruski teniser koji je trenutno na 41. mestu na ATP listi. Sa Novakom se do sada sastao samo jednom i to 2022. godine na ATP turniru u Tel Avivu u Izraelu, kada je Srbin bio bolji u dva seta (6:1, 7:6), bilo je to u polufinalu.

Što se tiče današnjeg meča, Safjulin je malo sporije startovao i izgubio je svoj servis u trećem gemu, da bi ga potom momentalno povratio i nastavio da pritiska Munjara. To je urodilo plodom na samom kraju seta, kada je Roman prvo sačuvao čak tri brejk lopte na svoj servis, da bi potom oduzeo Špančev.

U drugom se zato nije postavljalo ama baš nikakvo pitanje za pobednika duela. Safjulin je ređao brejk za brejkom, tako da je na kraju uspešno prebrodio rivala posle vođstva od 5:0.

Meč između Novaka Đokovića i Romana Safjulina je na programu sutra kao treći na Centralnom terenu, a početak je ne pre 14.30 časova.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare