„HVALA NA IZUZETOM DOČEKU…“! Oglasio se predsednik Vučić posle sastanka sa Žerarom Laršeom u Parizu! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podsećamo, rekao je da mu je danas u Parizu priređen doček koji se retko viđa i zahvalio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na takvoj dobrodošlici.

"HVALA NA IZUZETOM DOČEKU..."! Oglasio se predsednik Vučić posle sastanka sa Žerarom Laršeom u Parizu! (FOTO)
Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se, tokom zvanične posete Republici Francuskoj, sa predsednikom Senata Žerarom Laršeom.

– Hvala na izuzetno lepom dočeku predsedniku francuskog Senata Žeraru Laršeu sa kojim sam razgovarao o unapređenju srpsko-francuskih odnosa, evropskom putu naše zemlje, regionalnim i globalnim pitanjima. Nastavljamo da intenzivno jačamo strateško partnerstvo i saradnju utemeljene na prijateljstvu i međusobnom uvažavanju – napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podsećamo, rekao je da mu je danas u Parizu priređen doček koji se retko viđa i zahvalio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na takvoj dobrodošlici.

U izjavi novinarima prvog dana posete Francuskoj, Vučić je rekao da takav protokol predsednik Francuske retko priređuje.

– Video sam da su to čak i oni koji nas ne vole primetili. Posebno imajući u vidu sve ono što je organizovano večeras za 20.00 sati i što će trajati do ponoći. To su velike stvari za jednu zemlju – rekao je Vučić na pitanje o dočeku ispred Palate invalida i da li to govori o poštovanju jedne velike evropske zemlje prema Srbiji.

Dodao je da je prisustvovao jednom svečanom dočeku kada je prvi put bio u Francuskoj, u vreme kada je bio premijer, i dočekao ga je tada premijer Francuske Manuel VALS.

– Koliko godina sam premijer ili predsednik, evo za 10 godina, nikada nisam ovakvu počast doživeo u Francuskoj. Hvala predsedniku Makronu na tome – rekao je Vučić. 

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare