Ekonomski fakultet iz Beograda osvojio prvo mesto na takmičenju iz poslovne analitike iz SAD

Tim Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojio je prvo mesto na takmičenju iz poslovne analitike, na poslovnoj školi Univerziteta u Ajovi, za kreiranje strategije koja omogućava povećanje zadovoljstva radnika.

Na takmičenju su učestvovali postdiplomci svih nivoa studija, a zadatak se odnosio na analizu poslovnih podataka u oblasti upravljanja zaposlenima u fabrikama širom sveta, navodi se u saopštenju Ekonomskog fakulteta.

Pobednički tim činile su saradnice Ekonomskog fakulteta i alumnistkinje EKOF Case Study kluba Ksenija Đikanović, Anastasija Lončarević i Jovana Mileusnić, predvođene akademskim mentorom Mladenom Stamenkovićem i industrijskim mentorom Nikolom Markovićem.

Pokrovitelj tamičenja bila je kompanija Ball koja se bavi proizvodnjom ambalaže, a članovi žirija bili su potpredsednik za ljudske resurse te kompanije, globalni direktor za analitiku u kompaniji Heineken, direktor napredne analitike u kompaniji Walmart i direktor finansija u Google Cloud-u.

Ova pobeda predstavlja još jednu potvrdu da je znanje studenata Ekonomskog fakulteta u potpunosti uporedivo sa znanjem njihovih kolega širom sveta, ističe se u saopštenju.

(Izvor: Tanjug)

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare