Šok u Splitu! Šef policije podneo ostavku nakon što mu je sin teško povredio dečka u sukobu

Takođe je napisao da je jedino ispravno da se trajno izuzme od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP-a

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podneo je neopozivu ostavkunakon što je u noći s petka na subotu njegov sin učestvovao u sukobu u kojem je jedan mladić teško povređen.

„S obzirom na to da je u povređivanju mladića učestvovao i jedan od mojih sinova, sprovođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne nezavisnosti“, stoji u saopštenju, prenosi Dnevnik.hr. 

„Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se lično ogrešio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave“, dodao je.

Takođe je napisao da je jedino ispravno da se trajno izuzme od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP-a.

„Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organizujemo i sprovodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave. Stoga sam s današnjim danom podneo neopozivu ostavku na mesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske“, objavio je.

„Zahvaljujem svim kolegama i nadređenima na saradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumeti moju odluku. Porodici povređenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se pre svega što skorijem ozdravljenju njihovog sina“, zaključio je načelnik.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare