„SPREČILI SMO IH“ Vučić: Juče su pokušali da pre PS Saveta Evrope reše pitanje članstva Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u petak neki pokušali pre odluke Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope o članstvu tzv. Kosova da sve završe, ali da je to sprečeno zahvaljujući intervenciji dve zemlje.

– Pokušali su juče pre odluke Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope da sve završe i zahvaljujući intervenciji dve zemlje se to nije dogodilo – rekao je Vučić u Zemunu gde koalicija oko SNS-a prikuplja potpise za beogradske izbore.

On je istakao da ta borba za državu traje i da će borba biti nastavljena, prenosi RTS. 

Vučić je dodao da sutra putuje u Pariz gde ga očekuju važni sastanci.

– Već ujutru rano putujem u Pariz i popodne imamo sastanke koji su važni za nas i za Savet Evrope i UN – dodao je Vučić.

Istakao je da je pozicija Srbije u nekim stvarima bolja, a u nekim teža, ali da nam je potrebno jedinstvo i da budemo što stabilniji i čvršći.

– Pred su nelaki dani i po pitanju odluka u vezi sa članstvom Prištine u Savetu Evrope, UN, žestokih pritisaka iz regiona, Evrope i sveta, ali zemlja mora da se razvija i ide napred. To nije pitanje partijskih sujeta i razlika već da li možemo nešto da uradimo za našu zemlju – rekao je Vučić.

UDARNA VEST.rs (Blic/RTS)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare