Opsadno stanje u Zlotu, telo Danke (2) još nije pronađeno: Ovo su lokacije gde su je do sada tražili

Više lokacija je do sada pretraženo, ali telo devojčice još nije pronađeno

Cisterna za isušivanje jame, bager, vatrogasci sa opremom i brojni pripadnici policije od ranog jutra su u selu Zlot, odakle je jedan od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2).

Kraj kuće Dejana D. čitavog dana se smenjuju ekipe inspektora, forenzičara, dolazio je i bager da kopa, a tu su i timovi vatrogasaca spasioca. Pretražuju se septičke jame, bunari, kako bi se pronašlo telo dvogodišnje devojčice, koja je ubijena 26. marta u Banjskom Polju.

Devojčicu su, kako se sumnja, službenim vozilom udarili Dejan D. (50) i Srđan J. (50) nekoliko minuta nakon što je devojčica kobngo 26. marta izašla iz dvorišta gde se igrala sa bratom, i iz šipražja zalutala na put.

Umesto da pozovu pomoć, dete su zadavili, ubacili u vozilo i odvezli prvo najverovatnije na deponiju, a onda je jedan od osumnjičenih telo dva dana kasnije prebacio na nepoznatu lokaciju. On sada, prema navodima načelnika UKP-a Ninoslava Cmoljića, ne želi da otkrije gde je telo bačeno.

Da je devojčica ubijena saznalo se tek 4. aprila. Do tada je policija neumorno tragala za detetom. Punih deset dana je na stotine pripadnika policije, vatrogasaca, spasilaca i civila podizalo svaki kamen u nadi da se dete izgubilo i da će je pronaći.

Pokriveni su kilometri i kilometri teritorije na području Banjskog Polja i Bora, ulazilo se u svaku kuću, proveravalo se svako dvorište i svaka jama, ali devojčicu nisu pronašli.

Kako su javljali naši reporteri sa terena, u Banjskom Polju su prvih dana pretraživali i sela u brdima, ulazili su svakom od meštana u kuću ili stan da pregledaju da li je dete tamo. Kopali su bagerima, sklanjali smeće, dovodili pse, pretraživali tunel koji od kuće vodi do rudnika…dok su čitavo područje nadletali i helikopteri.

Nakon potvrde da je dete ubijeno dodatno je intenzivirana potraga za njenim telom.

U četvrtak je ponovo pretražena deponija na koju je, kako se veruje, telo prvobitno bačeno. Snimili smo tamo brojne ekipa vatrogasaca i pripadnike Žandarmerije. Nažalost, potraga nije urodila plodom. Pretraživano je i selo Luka, odakle je osumnjičeni Srđan J., ali ni tamo ništa nije nađeno.

Pretražena su polja i livade u selu, kao i Srđanova kuća, ali i njegov plac prekoputa doma gde živi. Nažalost, ni tamo nije nađeno telo male Danke.

Do tančina je pregledana i koliba Srđanovog dede na brdu, kao i predeo oko kolibe. Naši reporteri javljaju da je više od 15 vozila pretraživalo teren satima…

Veruje se da je pretraživan i Brestovac, gde su naše ekipe juče videli vozila forenzičara. Istraživalo se i na deponiji na obodu Bora, kod naselja Metalurg.

Od jutros je energija usmerena na Zlot, odakle je osumnjičeni Dejan D. Čak je policija u jednom trenutku i njega dovela u dvorište sa lisicama na rukama. Nakon što su se u dvorištu zadržali nekih pet minuta, osumnjičeni je odveden dalje, a potom je bager počeo da kopa oko kuće.

Na licu mesta su i dalje ekipe, ali osim kesa koje su izneli iz kuće, u kojima su možda potencijalni dokazi, nema naznaka da su pronašli ostatke devojčice.

Podsetimo, policija je privela i brata i oca Dejana D.. Privedeni su R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnova sumnje da su Dejanu D. pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Oni se sumnjiče da su, najverovatnije 28. marta ove godine pomogli osumnjičenom da prebaci telo devojčice na drugu lokaciju.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare