Kako je JEDAN POTEZ osumnjičenog za ubistvo Danke zaprepastio i stručnjake: „Tu nema ljudskosti!“

Branislava Stević, psihološkinja, analizirajući postupanje osumnjičenih za ubistvo male Danke, rekla je da je jedan potez sve šokirao.

Kako je navela, jedan osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić je, na poziv svog direktora, krenuo u potragu za devojčicom.

Mogu da zaključim da se radi o poptunom nedostatku empatije, taj psihološli profil treba da se proveri. U društvu imamo manjak reakcija koje su ljudske i humane. Stalno se bavimo koliko je bitno da se brinemo o drugima, a ovde imamo primer da je sve to izostalo i potpuni nedostak ljudske empatije„, rekla je Stevićeva.

O platformi „Pronađi me“ psihološkinja je kazala da je značajna i zato što svako ko se oseća dobronamerno ima individualnu odgovornost.

„Lična odgovornost značajno doprinosi široj zajednici. Članovi porodice osećaju da nisu sami i ostavljeni, da su svi zajedno u sinhronizovanoj akciji“, navela je.

Podsećamo, ubijena Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Danka Ilić ubijena, te da su dvojica mušakaraca priznala zločin, više o tome u posebnoj vesti.

Ubice odvele policiju do mesta na kom su bacili telo, više o tome u odvojenom tekstu.

Najnovije vesti o nestaloj Danki Ilić čitajte u našem blogu.

UDARNA VEST.rs (Blic/RTS)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare