„NAJVEĆA POTRAGA U ISTORIJI ZEMLJE“ Najpoznatiji nemački medij objavio na naslovnoj strani priču o Danki Ilić (2): „Cela Evropa traži devojčicu“

Najpoznatiji nemački medij „Bild“ objavio je na naslovnoj strani svog sajta tekst o potrazi za nestalom Dankom Ilić (2) pod nazivom: „Cela Evropa traži devojčicu sa cuclom – Misteriozni video vodi u Austriju“. U tekstu ovog nemačkog medija navodi se da je u toku jedna od najvećih potraga u istoriji Srbije.

„Bild“ je preneo da je Danka Ilić nestala 26. marta, kada joj se trag izgubio u prigradskom naselju u blizini Bora.

– Bio je to početak jedne od najvećih operacija potrage u istoriji zemlje. Veliki kontingent policije, vatrogasaca i dobrovoljaca pročešljao je prigradsko naselje Banjsko Polje. Angažovani su bageri i psi tragači i aktiviran je sistem „Pronađi me“, što je omogućilo da se javnost uključi – prenosi Bild. 

Tračak nade

Nedelju dana kasnije pojavio se tračak nade – Srbin koji živi u Beču rekao je da je video dete na ulici 30. marta, u društvu dve žene, verovatno Rumunke. 

– Kontaktirao je srpske vlasti i predao snimak na kojem se vidi devojčica. Može li ovo zaista biti Danka? Vlasti ozbiljno shvataju dojavu i odmah pokreću potragu širom Evrope: pozvani su Interpol i austrijska policija – piše „Bild“.

Potom prenose i reči majorka policije Bojane Otović Pjanović: „Ovde nastavljamo istragu, bečka policija radi na identifikaciji i lokaciji„. 

Ovako je opisana Danka

Devojčica rođena u Boru će 6. maja napuniti dve godine. Danka je visoka oko 85 centimetara, ima bradavicu na levoj ušnoj resici i nepravilan mladež na levoj nadlaktici. Prema rečima njenih roditelja, ona se odaziva na njihovo ime, ali još ne govori sama.

– Interpol traži od vas da dostavite savete lokalnoj ili nacionalnoj agenciji za sprovođenje zakona. Proverene informacije bi potom prosleđene Interpolu – prenosi Bild. 

Najnovije vesti o nestanku Danke Ilić za sredu 3. april pročitajte ovde.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare