Srbi u Beču 24 sata tragaju za malom Dankom: „Tražim je peške, kolima, samo bih je zgrabila“

Osam dana strepnje i straha gde je dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala 26. marta iz Banjskog Polja kraj Bora. Proverava se da li je devojčica možda u Austriji, a nakon što je jedan naš državljanin u Beču snimio dete koje neverovatno podseća na Danku u pratnji dve nepoznate žene, za koje se veruje da su Rumunke.

Tragom informacije da se Danka možda nalazi u Beču, naša ekipa je otputovala tamo i razgovarala sa našim ambasadorom, ali i sa brojnim Srbima koje smo sreli po gradu.

Mnogo njih smo videli danas kraj tramvajske stanice gde je nastao snimak na kojem je, kako se sumnja, mala Danka.

Vidno zabrinuti rekli su nam da već danima drže četvoro očiju otvoreno ne bi li ugledali malenu za kojom čitava Srbija, ali i region već osam dana neumorno traga.

Kažu nam da gotovo nema Srbina u Beču i celoj Austriji koji nije obavešten o Dankinom nestanku.

„Mislim da bih, kada bih slučajno videla Danku, pošto ja 24 sata to pratim i gledam i tražim je, samo bih je zgrabila i odvela kod njene mame i tate“, rekla nam je jedna žena koju smo zatekli na tramvajskoj stanici gde je nastao snimak devojčice koja podseća na Danku.

Svi sa kojima smo razgovarali videli su taj snimak, ali kažu da nisu sigurni da li je to zaista Danka.

„Podseća na nju“, kaže nam jedna sagovornica.

„Dosta liči na nju, ali majka je rekla da Danka ima beleg na uhu, na ruci. Ne znam da li su još pronašli tu ženu koja je bila ovde na tramvajskoj stanici“, rekao nam je drugi sagovornik.

Podsetimo, potraga za Dankom ušla je u osmi dan, a od jutros su brojne policijske ekipe iznova vršile pretrage na području Bora i Banjskog Polja, gde je Danka poslednji put i viđena.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare