SRBI KOJI SU DANAS KRENULI PUT GRČKE, VRAĆENI SU SA GRANICE! Ovo je razlog

Granična policija Severne Makedonije je saopštila da nije bilo većih gužvi danas jer su građani bili unapred obavešteni o štrajku.

Putnici koji su danas pokušali da pređu granicu ka Grčkoj na prelazima Bogorodica, Evzoni i Dojran vraćeni su nazad jer su ti prelazi zatvoreni od 6 sati jutros zbog štrajka grčkih carinika.

Prema informacijama makedonskih medija, putnicima i teretnim vozilima neće biti dozvoljen prelazak granice sve do jutra 4. aprila.

Čini se da će se odobriti izuzeci samo za prevoz veoma kvarljive robe i lekova. Iako je prelaz navodno potpuno zatvoren, Telma izveštava da su u jednom satu ipak propuštena nekolika putnička vozila.

Granična policija Severne Makedonije je saopštila da nije bilo većih gužvi danas jer su građani bili unapred obavešteni o štrajku.

Podsećamo, grčki poljoprivrednici štrajkovali su u februaru. Oni su trubili sirenama sa svojih traktora ispred parlamenta, nakon što su proveli noć na centralnim gradskim ulicama Atine, kako bi izrazili protest protiv sve većih troškova goriva i proizvodnje.

Najmanje 8.000 poljoprivrednika, farmera i stočara, bilo je uključeno u protestu na trgu Sintagma, a ponavljali su slične zahteve koji su se mogli čuti kod demonstranata-poljoprivrednika širom Evrope.

Demonstranti kažu da su pogođeni klimatskim promenama, velikim poplavama, ekstremnim vrućinama i požarima, što čini njihov posao još opasnijim.

Poljoprivrednici su blokirali puteve i granične prelaze, dok su njihovi sindikati razgovarali sa vladom premijera Kirjakosa Micotakisa oko finansijske pomoći.

Takođe, širom Evrope su štrajkovali poljoprivrednici i farmeri u to vreme.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare