„SADA SU SVI OSUMNJIČENI“: Majorka policije o novim detaljima potrage za nestalom Dankom Ilić: „Postoji mnogo materijala, ISTRAGA JE I TE KAKO DINAMIČNA“

Majorka policije Bojana Otović Pjanović rekla je da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, ali ističe da je potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana i da se proveravaju sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom dvogodišnje devojčice.

“Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko lice može da se dovede u vezu se proverava… Eliminacija (osumnjičenih) će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom“, rekla je major policije Bojana Otović Pjanović za RTS u bezi sa nestankom Danke Iliić.

Ona je istakla i da ne može da govori ko su osumnjičeni.

– Ko su osumnjičeni, ne mogu govoriti jer to ne bi bilo niti profesionalno, niti odgovorno. Što se mene tiče, sad su osumnjičeni svi! Uzeti su svi snimci svih mogućih kamera, proverava se sve i ne radi se to samo u Boru nego i u policijskim upravama kako u okolnim gradovima, ali i u Beogradu, i to 24 sata, u smenskom radu.

Govoreći o poligrafskom ispitivanju, navela je da zakon ne dozvoljava da se trudnica podvrgne poligrafu. Napominje i da se takvo testiranje ne može koristiti kao dokaz.

“To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može da usmeri ka određenim okolnostima, kako bismo znali šta bismo još mogli da uradimo“, rekla je Otović Pjanovićeva.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare