UJAK DANKE ILIĆ U POLICIJI Daje iskaz o sestričini i njenom nestanku

Ujak Danke Ilić došao je danas oko 11 sati u policijsku stanicu u Boru gde daje izjavu povodom nestanka sestričine Danke Ilić (2).

On je u policijsku stanicu došao sam i brzim hodom otišao da da iskaz.

– Ispričaću vam sada pravu istinu i sve što se zapravo desilo toga dana. Retko šta što je izneto u medije je tačno – rekao je juče u eksluzivnoj ispovesti za „Blic“ ujak Danke Ilić.

Ujak nestale devojčice je reporterki „Blica“ dao na uvid poslednju fotografiju Danke Ilić, snimljenu kobnog dana, na kojoj se vidi devojčica zajedno sa starijim bratom. Na slici je Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je napravila tu sliku.

Paralelno sa tim, policija obezbeđuje divlju deponiju na Starom banjskom putu koju raščišćava bager.

Austrijska policija počela je da traga za Dankom, a srpska policija je Europolu dostavila sve podatke i sam snimak koji je zabeležio jedan Srbin koji živi u Beču.

Kriminalistička služba pokrajine Beč objasnila je kako je slučajni prolaznik primetio devojčicu koja liči na Danku u prisustvu dve žene, a Interpol je raspisao žutu poternicu za devojčicom.

– Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu – navela je bečka policija.

Oni su saslušali svedoka i uzeli video snimak, a srpska ambasada u Beču apelovala je građanima da ukoliko prepoznaju devojčicu, odmah obaveste srpsku ili austrijsku policiju.

Cela Austrija deli slike nestale Danke

Srpska novinarka Vera Marjanović uključila se u „Jutro na Blic“ gde je otkrila da je cela javnost u Austriji upućena u slučaj nestale Danke Ilić (2) iz Bora za kojom se traga već sedam dana.

Ističe da mediji u ovoj zemlji pišu da je devojčica sa snimka bila veoma uznemirena, da je vrištala kada su joj Rumunke nešto pričale i da je jedino što zameraju čoveku koji je napravio snimak je to što nije odmah alarmirao policiju.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare