NELOGIČNOST NA SNIMKU NA KOJEM JE NAVODNO MALA DANKA! Srbin iz Beča objasnio na šta su žene iz Austije ukazale: Tako se majke ovde ne ponašaju! 

Sve žene iz Kulturnog centra u Beču ukazale su na jednu nelogičnost na snimku na kome se navodno nalazi mala Danka.

Saša Božinović, predsednik Srpskog kulturnog centra u Beču, istakao je nedavno jednu nelogičnost vezanu za snimak koji je juče procurio, a na kome se vidi devojčica koja neodoljivo podseća na nestalu Danka Ilić (2).

Božinović je naglasio da se u svim austrijskim medijima može pronaći informacija o nestaloj maloj Danki Ilić, kao i da su građani Austrije obavešteni o celokupnoj situaciji.

– U prvi mah svi smo bili skeptični, ali je stigla molba ambasade da podelimo snimak i da obavestimo što više građana. Taj snimak smo podelili i svi se nadamo da je dete živo i zdravo i da će se vratiti svojim roditeljima. U novinama se apeluje na građane da se uključe u potragu – izjavio je Božinović, prenosi Blic.

Takođe, on je naveo da su sve žene iz Kulturnog centra ukazale na jednu nelogičnost na snimku na kome se navodno nalazi mala Danka. Detalji o toj nelogičnosti nisu otkriveni, ali izjava ukazuje na to da postoji značajan razlog za sumnju u autentičnost snimka.



Apel za saradnju građana u potrazi za nestalom devojčicom

Pozivajući se na potrebu za saradnjom i angažovanjem građana u potrazi za nestalom devojčicom, Božinović je istakao važnost širenja informacija o nestanku Danka Ilić.

– Nadamo se da će se ova situacija rešiti što pre, te apelujemo na sve građane da budu pažljivi i da, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju, odmah kontaktiraju nadležne organe – poručio je Božinović.

Božinović je takođe istakao da je podrška ambasade bila od velikog značaja u distribuciji snimka, kao i da je medijska pokrivenost ovog slučaja doprinela širenju svesti o nestaloj devojčici.

– Uz podršku ambasade i medijsku pažnju, nadamo se da će se ova situacija rešiti na najbolji mogući način. Važno je da celo društvo bude uključeno u potragu kako bismo što pre pronašli Danka Ilić – zaključio je Božinović.

– Po reakcijama ovih žena, čudno je što je dete bez kolica. Ovde se nijedno dete ne vozi bez kolica i majke ne puštaju decu da hodaju po stanici, sve majke iz našeg Centra su ukazale na tu nelogičnost – kaže Saša.

Na snimku koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici, a na kojem se vidi devojčica za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić (2), vide se i dve žene koje su bile u njenoj pratnji. Austrijska policija pokrenula je istragu, pa se osim za devojčicom traga i za ženama sa snimka za koje se sumnja da su državljanke Rumunije.

Interpol je raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi u utorak oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare